Muutto voi sujua helpostikin – ohjeet kotimuuttoihin

Katso muuttajan muistilista & muut vinkkimme!

Muutto- ja kuljetusalan ammattilaisina tiedämme, miten työlästä muutto voi olla. Siksi olemmekin koostaneet ohjeet kotimuuttoa varten. Tarvittaessa saat ohjeet myös aina ennen muuttoa – haluamme varmistaa että kaikki sujuu sutjakasti, olitpa valinnut minkälaisen palvelumallin tahansa. Ota yhteyttä ja kerro, milloin muutto on ajankohtainen ja minkälaista muuttoapua tarvitsisit. Phoenix Muutot Oy:n ammattilaiset ovat apunasi!

Ohjeet kotimuuttoon

Kuinka muuttosi saadaan hoitumaan kustannustehokkaasti?

Muuttoa suunniteltaessa on hyvä muistaa seuraavat asiat:

- Muuton varaaminen hyvissä ajoin

- Muuttotarvikkeiden esim. laatikoiden ja pakkaustarvikkeiden käyttö, millä säästät rahaa ja aikaa. Muovisiin laatikoihin pakkaaminen helppoa ja mikä tärkeinta nopeuttaa huomattavasti muuttoasi. Kestäviä ja helppo kuljettaa.

- Laatikoiden pakkaamisessa tärkeää, ei liian täyteen pakattuja laatikoita. Laatikot pitää saada pinottua päällekkäin.

- Vaatteiden ja muiden pehmeiden tavaroiden pakkaus onnistuu hyvin perinteisillä kestävillä jätesäkeillä. 

- Huolellinen pakkaaminen. Lasitavarat papereihin, muu arkatavara esim. kuplamuoviin. Lipastoissa ja kaapistoissa teippaus, jolloin laatikot pysyvät siirrettäessä kiinni. 

- Tilan varaaminen kuljetuskalustolle, varsinkin taajamissa tärkeää. Mitä lähemmäksi auton saa sitä nopeammin muutto sujuu, jolloin syntyy taas  säästöä asiakkaalle.

- Säästöä muutosta syntyy myös hyvällä muuttotiimillä eli toisin sanoen useammalla muuttajalla homma etenee rivakasti ja kustannustehokkaasti. 

Muista myös ennen muuttoa hoitaa ainakin seuraavat asiat:

muuttoilmoitus   ( postit oikeisiin osoitteisiin. )

nettiliittymät      ( jos kiinteitä liittymiä. )

sähkösopimukset  ( valoa jääkaappiin myös uudessa asunnossa. )

loppusiivous mikä hoituu vaivattomimmin tilaamalla siivousavun meiltä. Kysy tarjous.

Tarvittaessa saat meiltä myös apua pakkaamiseen. Kysy tarjous.

Muuttajan muistilista

  • Suunnittelu on kaiken A ja O. Päätä muuttopäivä ja varaa muuttopalvelu, vuokra-auto ja/tai kaverit mielellään jo viikkoja ennen.
  • Valmistaudu: hanki muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet hyvissä ajoin.
  • Varmista esteetön kulku muuttajille. Tarkista kulkuväylät, pysäköintimahdollisuus sekä hissien ja porraskäytävän leveydet; mahtuuko sohva, miten piano siirretään?
  • Pakkaa tavarat järjestelmällisesti. Keittiötavarat yhteen laatikkoon, kylpyhuoneen tavarat toiseen, kengät kolmanteen.. Tarvittaessa nimeä laatikot kirjoittamalla laatikon sisältö ja huone esim. maalarinteippiin. Purkaminen on huomattavasti helpompaa!
  • Suojaa huolellisesti särkyvät esineet, huonekalut sekä kylmällä ilmalla kasvit.
  • Hyödynnä muutto tilaisuutena päästä turhasta tavarasta eroon. Heitä vidoinkin pois reikäjuustoa muistuttavat sukat sekä rumat lahjamaljakot. Lajittele tavarat pakatessa poisheitettäviin, kierrätettäviin ja säilytettäviin.
  • Muista tyhjentää myös varastotilat, vintti ja kellari.

Ajankohtaista

Meiltä saat myös kuljetuspalvelut edullisesti. ( Tavaroiden kuljetukset kaatopaikalle, asuntojen tyhjennykset roskalavoille ja niin edelleen. ) Kierrätyksen hoidamme yhdessä Kuusakoski Recyclingin kautta.


Lisäksi voit nyt ostaa tavittavat pakkausmateriaalit kauttamme. Kysy tarjous.

tilaajavastuu