Näin muutto sujuu helposti – ohjeet kotimuuttoihin

Katso muuttajan muistilista & muut vinkkimme!

Muutto- ja kuljetusalan ammattilaisina tiedämme, miten työlästä muutto voi olla. Siksi olemmekin koostaneet ohjeet kotimuuttoa varten, joiden avulla muutto sujuu helposti ja nopeasti. Haluamme osaltamme varmistaa, että kaikki sujuu vaivattomasti ja ohjeistamme muutossa tarvittaessa vielä ennen muuttopäivää. Ota yhteyttä ja kerro meille milloin muutto on ajankohtainen ja minkälaista muuttoapua tarvitset. Phoenix Muutot Oy:n ammattilaiset ovat apunasi! 

Ohjeet kotimuuttoon

Täältä löydät vinkit miten muuttosi saadaan hoitumaan kustannustehokkaasti ja helposti. 

Muuttoa suunniteltaessa on hyvä muistaa seuraavat asiat:

- Muuttoavun varaaminen hyvissä ajoin

- Muuttotarvikkeiden kuten laatikoiden ja pakkaustarvikkeiden hankinta ja käyttö. Muovisiin laatikoihin pakkaaminen on helppoa ja mikä tärkeintä, se nopeuttaa huomattavasti muuttoasi. Laatikot ovat kestäviä ja helppo pinota sekä kuljettaa.

- Laatikoiden pakkaamisessa on tärkeää, ettei niitä pakata liian täyteen. Laatikot pitää jaksaa mahdollisesti nostaa ja saada pinottua päällekkäin.

- Vaatteiden ja muiden pehmeiden tavaroiden pakkaus perinteisiin kestäviin jätesäkkeihin toimii hyvin.

- Varmista, että tavarat on pakattu huolellisesti. Astiat kääritään papereihin ja lasiesineet esim. kuplamuoviin. Lipastojen laatikot kannattaa teipata, jolloin ne pysyvät siirrettäessä kiinni.

- Tarkista, että kuljetuskalustolle on tilaa, varsinkin tärkeä huomioida taajamissa. Mitä lähemmäksi auton saa sitä nopeammin muutto sujuu, jolloin syntyy säästöä myös asiakkaalle.

- Useamman hengen muuttotiimillä muutto etenee rivakasti ja kustannustehokkaasti.


Muista ennen muuttoa hoitaa myös seuraavat asiat:

 • Tee muuttoilmoitus
 • Siirrä nettiliittymät, jos kiinteitä liittymiä
 • Solmi tai siirrä sähkösopimukset
 • Muista suorittaa loppusiivous vanhassa asunnossa

Tarvittaessa saat meiltä apua pakkaamiseen, muuttoon ja voit tilata kauttamme myös loppusiivouksen. Kysy tarjous!


Muuttajan muistilista

 • Suunnittelu on kaiken A ja O. Päätä muuttopäivä ja varaa muuttopalvelu, vuokra-auto ja/tai muuttotiimi mielellään jo viikkoja ennen.
 • Valmistaudu hankkimalla muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet hyvissä ajoin.
 • Varmista esteetön kulku muuttajille. Tarkista kulkuväylät, pysäköintimahdollisuus sekä hissien ja porraskäytävän leveydet; mahtuuko sohva, miten piano siirretään?
 • Pakkaa tavarat järjestelmällisesti. Keittiötavarat yhteen laatikkoon, kylpyhuoneen tavarat toiseen, kengät kolmanteen. Tarvittaessa nimeä laatikot kirjoittamalla laatikon sisältö ja huone esim. maalarinteippiin. Näin purkaminen on huomattavasti helpompaa!
 • Suojaa ja pakkaa huolellisesti särkyvät esineet, huonekalut sekä kasvit.
 • Hyödynnä muutto tilaisuutena päästä turhasta tavarasta eroon. Heitä pois rikkinäiset vaatteet ja vie turhat tavarat kierrätykseen. Lajittele tavarat pakatessa poisheitettäviin, kierrätettäviin ja säilytettäviin.
 • Muista tyhjentää myös varastotilat, vintti ja kellari.

Autamme mielellämme erilaisissa muutoissa pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset apua muutossa!


Ajankohtaista

Meiltä saat myös kuljetuspalvelut edullisesti. ( Tavaroiden kuljetukset kaatopaikalle, asuntojen tyhjennykset roskalavoille ja niin edelleen. ) Kierrätyksen hoidamme yhdessä Kuusakoski Recyclingin kautta.


Lisäksi voit nyt ostaa tavittavat pakkausmateriaalit kauttamme. Kysy tarjous.

tilaajavastuu