Muutto voi sujua helpostikin – ohjeet kotimuuttoihin

Katso muuttajan muistilista & muut vinkkimme!

Muutto- ja kuljetusalan ammattilaisina tiedämme, miten työlästä muutto voi olla. Siksi olemmekin koostaneet ohjeet kotimuuttoa varten. Tarvittaessa saat ohjeet myös aina ennen muuttoa – haluamme varmistaa että kaikki sujuu sutjakasti, olitpa valinnut minkälaisen palvelumallin tahansa. Ota yhteyttä ja kerro, milloin muutto on ajankohtainen ja minkälaista muuttoapua tarvitsisit. Phoenix Muutot Oy:n ammattilaiset ovat apunasi!

Ohjeet kotimuuttoon

Kuinka muuttosi saadaan hoitumaan kustannustehokkaasti?

Muuttoa suunniteltaessa on hyvä muistaa seuraavat asiat:

- Muuton varaaminen hyvissä ajoin

- Muuttotarvikkeiden esim. laatikoiden ja pakkaustarvikkeiden käyttö, millä säästät rahaa ja aikaa. Muovisiin laatikoihin pakkaaminen helppoa ja mikä tärkeinta nopeuttaa huomattavasti muuttoasi. Kestäviä ja helppo kuljettaa.

- Laatikoiden pakkaamisessa tärkeää, ei liian täyteen pakattuja laatikoita. Laatikot pitää saada pinottua päällekkäin.

- Vaatteiden ja muiden pehmeiden tavaroiden pakkaus onnistuu hyvin perinteisillä kestävillä jätesäkeillä. 

- Huolellinen pakkaaminen. Lasitavarat papereihin, muu arkatavara esim. kuplamuoviin. Lipastoissa ja kaapistoissa teippaus, jolloin laatikot pysyvät siirrettäessä kiinni. 

- Tilan varaaminen kuljetuskalustolle, varsinkin taajamissa tärkeää. Mitä lähemmäksi auton saa sitä nopeammin muutto sujuu, jolloin syntyy taas  säästöä asiakkaalle.

- Säästöä muutosta syntyy myös hyvällä muuttotiimillä eli toisin sanoen useammalla muuttajalla homma etenee rivakasti ja kustannustehokkaasti. 

Muista myös ennen muuttoa hoitaa ainakin seuraavat asiat:

muuttoilmoitus   ( postit oikeisiin osoitteisiin. )

nettiliittymät      ( jos kiinteitä liittymiä. )

sähkösopimukset  ( valoa jääkaappiin myös uudessa asunnossa. )

loppusiivous mikä hoituu vaivattomimmin tilaamalla siivousavun meiltä. Kysy tarjous.

Tarvittaessa saat meiltä myös apua pakkaamiseen. Kysy tarjous.

Muuttajan muistilista

  • Suunnittelu on kaiken A ja O. Päätä muuttopäivä ja varaa muuttopalvelu, vuokra-auto ja/tai kaverit mielellään jo viikkoja ennen.
  • Valmistaudu: hanki muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet hyvissä ajoin.
  • Varmista esteetön kulku muuttajille. Tarkista kulkuväylät, pysäköintimahdollisuus sekä hissien ja porraskäytävän leveydet; mahtuuko sohva, miten piano siirretään?
  • Pakkaa tavarat järjestelmällisesti. Keittiötavarat yhteen laatikkoon, kylpyhuoneen tavarat toiseen, kengät kolmanteen.. Tarvittaessa nimeä laatikot kirjoittamalla laatikon sisältö ja huone esim. maalarinteippiin. Purkaminen on huomattavasti helpompaa!
  • Suojaa huolellisesti särkyvät esineet, huonekalut sekä kylmällä ilmalla kasvit.
  • Hyödynnä muutto tilaisuutena päästä turhasta tavarasta eroon. Heitä vidoinkin pois reikäjuustoa muistuttavat sukat sekä rumat lahjamaljakot. Lajittele tavarat pakatessa poisheitettäviin, kierrätettäviin ja säilytettäviin.
  • Muista tyhjentää myös varastotilat, vintti ja kellari.

Ajankohtaista

Raskasta Joulua liput nyt arvottu ja voittaja on Sirpa Lehtola. Onnittelut voittajalle. Kiitokset myös FB sivujemme tykkääjille osallistumisesta.

Uutta arvontaa tulossa pikapuoliin.

Meiltä saat myös kuljetuspalvelut edullisesti. ( Tavaroiden kuljetukset kaatopaikalle, asuntojen tyhjennykset roskalavoille ja niin edelleen. )